T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

 

        TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından  bu yıl Onüçüncüsünü (13) düzenlenen ‘’İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’’ 07/03/2024 Perşembe günü ilimiz Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.Yarışma Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liseler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.Yarışmaya ilimiz genelinde bulunan okullar katıldı.

        Yarışmanın finali Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası “Geleneksel İstiklal Marşı Güzel okuma yarışması 07 Mart 2024 tarihinde Perşembe günü Saat 19.30’da Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Şube Müdürü,Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ile öğrenciler ve stk temsilcileri katıldı. Yarışma sonunda jüri üyelerinin puanlamaları sonucu dereceye giren öğrenciler belirlendi.

      Okulumuzu temsilen yarışmaya katılan öğrencimiz Metin Eren EROĞLU ortaokul kategorisinde 10 okul arasında birinci oldu.Türkav Başkanı ‘’Bizim amacımız gençlerimizi yarıştırmanın ötesinde milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları, Milli şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızın hangi şartlarda, hangi duygularla bu mısraları kaleme aldığını gençlerimizin iyi anlamasını sağlamaktır.Geçmişini, değerlerini bilen ve gerektiği saygıyı gösteren bildiklerini aktaran nesillerimizin çoğalması en büyük gayemizdir’’dedi. 
Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu olarak yarışmaya katılıp birinci olan öğrencimize ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenimize teşekkür ederek başarılarının devamını diliyoruz.

                                                                           

08-03-202408-03-202408-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 11:36 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 0  kişi beğendi