ÇANKIRI / MERKEZ - Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından  bu yıl Onüçüncüsünü (13) düzenlenen ‘’İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’’ 07/03/2024 Perşembe günü ilimiz Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.Yarışma Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liseler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.Yarışmaya ilimiz genelinde bulunan okullar katıldı.

Yarışmanın finali Okulöncesi, İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası “Geleneksel İstiklal Marşı Güzel okuma yarışması 07 Mart 2024 tarihinde Perşembe günü Saat 19.30’da Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Şube Müdürü,Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ile öğrenciler ve stk temsilcileri katıldı. Yarışma sonunda jüri üyelerinin puanlamaları sonucu dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Okulumuzu temsilen yarışmaya katılan öğrencimiz Metin Eren EROĞLU ortaokul kategorisinde 10 okul arasında birinci oldu.Türkav Başkanı ‘’Bizim amacımız gençlerimizi yarıştırmanın ötesinde milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları, Milli şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızın hangi şartlarda, hangi duygularla bu mısraları kaleme aldığını gençlerimizin iyi anlamasını sağlamaktır.Geçmişini, değerlerini bilen ve gerektiği saygıyı gösteren bildiklerini aktaran nesillerimizin çoğalması en büyük gayemizdir’’dedi.
Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu olarak yarışmaya katılıp birinci olan öğrencimize ve öğrencimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenimize teşekkür ederek başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. yarıyılı 19 Ocak itibariyle tamamlandı.

Ock

Okulumuz öğrencileri 1. Dönem Sonu Sosyal Etkinlikleri kapsamında ilimizde bulunan tarihi ve kültürel değerlerimizden olan Taş Mescid ve Çankırı Mevlevihanesi'ne gezi düzenledi.

Kas

Öğrencilerimizle Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında Çankırı Tuz Mağarasına gezi düzenlendi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü, okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı. Kutlama programında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan koro ve oratoryo çalışmaları sergilendi. Öğrencilerimiz arasında düzenlenen "Cumhuriyet " konulu şiir ve Resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Öğrencilerimizin çalışmaları okulumuzda sergilendi ve beğeni topladı.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Çankırı Valiliği himayelerinde Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tarihi Türk Zeka Oyunları etkinliği gerçekleştirildi. Okulumuz öğrencileri ortaokullar seviyesinde 100 öğrencinin katıldığı turnuvaya katılım sağladılar.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerimizin akademik durumlarının tesbiti için 5-6-7. sınıf öğrencilerimize Hazırbulunuşluk sınavı yapılmıştır.